Do zjedzenia na miejscu:

Pierogi gotowane do degustacji na miejscu podajemy w porcjach po 10 sztuk.

  • Porcja pierogów mięsnych, ziemniaczanych, ruskich, ziemniaczano-kapuścianych, gryczano-twarogowych, gryczano-ziemniaczanych, kapuściano-grzybowych, ziemniaczano-grzybowych, szpinakowo-twarogowych, grzybowych i twarogowych słodkich    - 14 zł.

  • Porcja pierogów z kaczką i kurczakiem - 17 zł.

  • Porcja pierogów z owocami - 18 zł.

Do przygotowania w domu:

Przygotowane surowe pierogi są mrożone i pakowane po 20 sztuk.

  • Porcja pierogów mięsnych, ziemniaczanych, ruskich, ziemniaczano-kapuścianych, gryczano-twarogowych, gryczano-ziemniaczanych, kapuściano-grzybowych, ziemniaczano-grzybowych, szpinakowo-twarogowych, grzybowych, twarogowych słodkich i owocowych - 20 zł.

  • Porcja pierogów z kaczką i kurczakiem - 25 zł.

  • Porcja kołdunów - 18 zł.

  • Porcja uszek z grzybami - 20 zł.

Instrukcja przygotowania:

Na wrzącą, osoloną wodę wrzucić pierogi i po wypłynięciu gotować 4 minuty (mięsne) lub 2 minuty (pozostałe).

Cennik w przypadku zamówienia z dowozem:

Pierogi ręcznie robione (porcja składa się z 10 sztuk):

  • z mięsem po Lwowsku (mięso wieprzowe) - 17,40 zł.

  • z ziemniakami i cebulką - 17,40 zł.

  • z ziemniakami i twarogiem - 17,40 zł.

  • ze szpinakiem i twarogiem - 17,40 zł.

  • z ziemniakami i kapustą - 17,40 zł.

  • z ziemniakami i grzybami - 17,40 zł.

  • z kaszą gryczaną i twarogiem - 17,40 zł.

  • z kaszą gryczaną i pieczarkami - 17,40 zł.

  • z pieczarkami - 17,40 zł.

  • z kapustą i grzybami - 17,40 zł.

  • z kaczką - 20,90 zł.

  • z kurczakiem - 20,90 zł.

  • z twarogiem na słodko - 17,40 zł.

  • gałuszki mięsne - 26 zł.

  • gałuszki ziemniaczano-serowe (okraszone cebulką) - 21 zł.

  • gałuszki ziemniaczano-serowe (z sosem pieczarkowym) - 26,40 zł.

  • pielmienie (mięso wieprzowe) - 17,40 zł.

Zupy:

  • barszcz czysty (200 g) - 8 zł.

  • barszcz ukraiński (350 g) - 14 zł.

  • barszcz z kołdunami (250 g) - 14 zł.

  • solanka - zupa mięsna (350 g) - 22 zł.

Inne:

  • zrazy ziemniaczane z mięsem 2 szt. (z kwaśną śmietaną) - 23 zł.

  • zrazy ziemniaczane z mięsem 2 szt. (z sosem pieczarkowym) - 28 zł.

  • kotlet po lwowsku (z frytkami lub gałuszkami) - 28 zł.

  • placki ziemniaczane ze śmietaną 3 szt. - 17,40 zł.

  • placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym 3 szt. - 23 zł.

  • placki ziemniaczane z gulaszem 3 szt. - 23 zł.

  • naleśniki z twarogiem na słosko 2 szt. - 19 zł.

  • naleśniki z mięsem 2 szt. (z sosem pieczarkowym) - 25 zł.

  • racuchy z jabłkiem 3 szt. - 20,50 zł.

Napoje:

  • kompot 400 ml - 8 zł.

  • kwas chelbowy 1 l - 12 zł.

  • Pepsi, Mirinda, 7Up, Lipton Ice Tea, woda - 7 zł.

  • sok 300 ml - 6 zł.

Pierogi Lwowskie
Gdańsk, ul. Do Studzienki 8

godziny otwarcia:
pon. - sob.: 11:00 - 20:00; niedz.: 13:00 - 20:00

telefon: 693-171-905
e-mail: info@pierogilwowskie.pl